Livsstil

Ta bort fillers? – Kan man det?

Att ta bort fillers – Vem gör det? Ja, jag skrev ju här ett inlägg tidigare om att jag funderarde på fillers. Nu har jag läst på ytterligare och skulle det inte bli som man tänkt sig så går det att ta bort.

Jag delar med mig här nedan av information jag letat till mig på nätet – Det känns ändå tryggt att veta att man kan återställa om det mot förmodan kanske skulle bli för mycket eller rent av blir helt fel.

Hyalase – Tar bort fillers!

Hyalase (vars fullständiga namn är Hyaluronidase) som klassas som ett läkemedel, innehåller enzymer som påskyndar nedbrytningen av hyaloronsyran (HA) som är det medel som ”fillers” oftast innehåller.

Hyalase användningsområde

Om man råkat injicerar fillers i tex. ett kärl som därmed orsakar komplikationer, används läkemedlet av en injektionsbehandlare för att återställe eller ta bort fillers i dessa akuta situationer. Och självklart även om patienten inte är riktigt nöjd med resultaet med sin HA-baserade filler.

Det är därför väldigt viktigt att samtliga kliniker som utför fillers med Hyaluronsyra, också har Hyalase tillgängligt för att kunna ta bort och hindra om det mot förmodan skulle bli komplikationer.

Hyalse – Enda preparatet som tar bort fillers

Jag läser till mig att Hyalase faktiskt är det enda preparat som snabbt kan lösa upp hyaluronsyran som finns i fillers. Så den frågan känns viktig att ställa till kliniken först för säkerhets skull, eller hur? ;.)

Danger-zone – Save-zone

När man läser om olika behandlingar med fillers, återkommer ofta orden ”danger-zones och även ”save-zones” med det menas att det finns vissa mer känsliga områden där man kanske helst ska undvika att göra fillers. Medan andra ställen är säkrare och ger nästan alltid bra resultat. Därmed är det också bra att det finns ett alternativ till en säker borttagning av sin filler

Det som fungerar på den ena – Behöver inte fungera på den andra

Man kan vara hur påläst man vill och även använda sitt sunda förnuft, för med det kommer vi lång, men seda har vi människor anatomiska avvikelser, vi är inte exakt likadana. Därför kan man aldrig helt förutsätta att det som fungerar perfekt på den ena, inte per automatik är exemplariskt för den andra.

Inte så många som tar bort sina fillers

Det som känns tryggt under själva letning och läsning på nätet är att det verkar ändå som om att komplikationer väldigt sällan dyker upp. Och där metoden med Hyalase oftast används i största fall beror på att kunden inte är nöjd eller att man helt enkelt tröttnat på sina fillers.

Hur går det till när Hyalase tar bort fillers

ta bort fillers - injektion

Innan man påbröjar behandlingen får man först göra ett litet pricktest med en liten mängd av Hyalase i underhudsfettet på underarmen, för att se så att man inte får någon negativ reaktion på läkemedlet. Detta tycker jag känns som ett väldigt noggrannt och bra ur säkerhetsaspekt. Men vet ju inte om man är allergiskt?

Behandling med Hyalase

Då man väl sätter igång kan man på ett väldigt exakt vis punktmarkera och anpassa både dosen av Hyalase och injektionsdjup på området som behöver lösas upp. Ibland kan det bli så att man behöver göra två till tre återbesök för att helt lösa upp all filler.

Ta bort fillers tar ca 30 minuter

Själva behandlingen brukar ta allt som allt ca 30 minuter. Det beror lite på hur länge man haft sin filler samt hur ”hård” den här. Nybehandlad filler är lite lättare att ta bort då den är mjukare och ”färskare”

Gör det ont att ta bort filler?

En del tycker att det gör lite ont när man tar bort sina fillers, en del tycker inte det känns alls när Hyalasen bryter ner den befintliga fillern.

Finns det någon nackdel med att ta bort fillers?

Man ska vara medveten om att risken kan öka för att få små ärrvävnader och fickor under huden. Därmed ska man vara försiktig och inte laborera med Hyalase och filler för mycket. Missa inte att läsa fillers och vad som är viktigt att veta innan du gör det på mingranne.se

Ta reda på ett urval referenspunkter och jämför noga olika kliniker innan du väljer.

En klinik med fina vitsord som jag hittat är:

https://www.gotaklinik.se/ – Läs gärna mer om deras verksamhet.

Min förra bloggpost om fillers under ögon finns här om du vill läsa mer om det! https://ohmarylane.com/tear-trough-fillers-under-ogon/

Besök denna bloggen lovenrudvi om du vill läsa om hemstäd och hårvård.

Vill du läsa mer om skönhet och hudvård häng med här!