Livsstil

Tear Trough – (Fillers under ögon)

Hjälp! – Är det någon mer än jag som har problem med grå ringar och ibland en blåaktig ton under ögonen? Kan Tear Trough hjälpa tro?

Nu känns det som om jag verkligen har provat allt – Förutom vanliga krämer som jag hittade på apoteket, som inte hjälp ett dugg. Till att enligt tips, sova bort dem med minst 9 timmar sömn per natt, men det hjälper inte heller. Jag funderade ett tag på om jag kanske till och med är allergisk mot något. Men jag kunde inte riktigt hitta någon bra allergisk orsak… Så vad gör man? -Självklart började jag att googla mitt problem 😉

Fillers under ögon

Det jag fick snabb träff med bra information på var den här webbplatsen: www.gotaklinik.se som rekommenderade användning av fillers under ögat, vilket de påstår är ett relativt enkelt ingrepp. Det är tydligen som ett omedelbart botemedel mot svullna ögon och ringar under ögonen. Jag lär mig här samtidigt att det det även benämns som: Tear trough. Jag forskade vidare litegrand och kom fram till att man använder fillers från Hyaluronsyror, vilket ett ämne som redan finns naturligt i huden och området runt ögonen, samt i andra delar av kroppen. Det hjälper också vid andra olika hudproblem. Detta kändes ju jättebra!

När jag läser vidare om hyaluronsyra,

så är det ett ämne som ingår i vår bindväv. Det balanserar och hjälper till att hålla huden hydrerad och fuktig eftersom fukt och vattenretention är en av dess viktigaste roller. Rynkor ses i allmänhet som ett tecken på att hyaluronsyran i huden har minskat, men det beror faktiskt helt enkelt på att den stödjer andra komponenter i dermis (t.ex. kollagen) och därför kan rynkor uppstå även om det fortfarande finns tillräckligt med hyaluronsyra.

Enligt ett svenskt medicinskt företag som specialiserar sig på hud- och ansiktsimplantat, hävdar de att användningen av filler under ögonen inte bara tar bort problemet med påsar eller mörka ringar, utan kan även minska vissa rynkor som “kråkfötter” som vi får när vi ler eller kisar med ögonen.

Hur länge håller Tear Trough – Fillers under ögonen?

De säger också att resultaten är långsiktiga och att fillers är tillverkat av biologiskt nedbrytbara material som försvinner med tiden, vanligtvis inom sex till nio månader. Detta varierar beroende på vilken typ av fyllmedel som används. Men man kan också upprepa den vid behov eftersom det är ett icke-kirurgiskt ingrepp.

Vad kostar Tear Trough – Fillers under ögonen?

Fyllmedel under ögonen kostar ungefär 4500 kr. per behandling, lite beroende på var du bor faktiskt… men så klart störst betydelse vilken typ av fyllmedel som används. Och i detta fallet är det med fyllningsmedlet Hyaluronsyra som jag kikat på.

Är Botox och Fillers – Samma sak?

Ja, fungerar det så bra som “de” säger och som jag även läser mig till på nätet att de gör, så är det nog värt ett försök. Det känns ändå som en ganska snäll åtgärd i och med att det är ett icke kirurgiskt ingrepp. Och skulle jag inte bli nöjd, så går det automatisk ur kroppen efter ett par månader.

Skulle man dessutom ångra sig redan efter ett par dagar, så kan man även ta bort fyllningen, läs mer om det i inlägget här! Att ta bort fillers!

Jag känner redan nu hur mycket roligare det kommer att bli när jag kommer att titta på mig själv i spegeln efteråt. Det skulle verkligen kännas lyxigt att äntligen se lite pigg och glad när man möter sin egen spegelbild igen. För även om jag för det mesta är positiv och känner mig glad och pigg får jag ofta en annan känsla när jag ser mina trötta och glåmiga ringar under ögonen i min spegelbild. Ja, jag har förmodligen funderar färdigt, det får nog bli lite fillers under ögonen ändå. 🙂

Vill du läsa mer om livsstil och skönhet, finns mer att läsa om det här: https://mariamelee.com/

Är du nyfiken på botox – Finns bra läsning om det på: botoxforum.se som även pratar om skönhet, hudvård och smink.

Kolla in denna spännande blogg keenobby för städ och skönhet.