Livsstil

Roliga vattenaktiviteter – Jag bara “måste” prova!

Den ena roligare och lite mer våghalsig en den andra. Det skulle vara så kul ändå… att åtminstone våga prova på dessa tre nedan. Vissa är i och för sig lite mer våghalsiga än andra och av någon anledning känns det som om man inte kan slå sig så hårt och illa i vatten – Jag vet att jag har fel här… men min känsla är den!

För visst ser det grymt kul ut att testa!

Nr. 1 – Vattenaktivitet – Flyboarding.

Vattenaktiviteter - Flyboard

Jag blir så grymt taggad av att det ser så himla kul och skönt ut att kunna lyfta från vattnet och flyga omkring ovan havsytan och plötsligt få för sig att dyka ner som en delfin för att sedan få hjälp av “trycket” under fötterna och komma högt över ytan igen. Jag menar… hur svårt kan det va? 😉

Man ska se till att få med en instruktör när man provar detta för första gången, läser jag. Men det verkar vara mer regel än undantag att så är fallet – Skönt! Jag läser vidare för att se vad det kostar att köpa eller att hyra en, men blir lite fundersam då ser verkar som om det kostar lika mycket att köpa en egen, som att hyra en… kan det verkligen stämma?.

Priset är ca. 1 695 kr för att köpa

Hyra – 1 695 kr (om inte jag ser alldeles fel!)

Nästa spännande vattenaktivitet som gjorde mig nyfiken var

Nr. 2 – Kitesurfing

Kitesurfing - Vattenaktiviteter - Ett trettiotal kitesurfare

Visst ser det jättehärligt ut!

Men min första spontana tanke är… hur i herrans namn alla kan hålla ordning och kontroll på sina “kite”-linor och “drakar” utan att trassla in sig i varandra – och även… hur skulle det “se ut” om de verkligen gjorde det?

Men det lär man väl sig på “kursen” hoppas jag, för en sådan får man nog gå! Det sägs att man behöver ca 3 dagar för att få lite ordning och koll på allt. Samt att man ska börja i relativt lätt vind. Sedan kan man prova på att utmana sig själv och prova på i ökad vindstyrka i takt med sin modighet och styrka. Och det låter ganska klokt tycker jag.

Priset för utrustning här ligger runda slängar mellan ca. 13 000 – 20 000. Det verkar även finnas en bra “begagnad-marknad”

Hyra ett komplett kite-set kostar ca 500 kr – 700 kr. Beroende på om du väljer hel eller halvdag.

Nästa spännande aktivitet – Dock en mycket lugnare sådan – Tror jag?

Nr. 3 – Paddleboarding även kallad Sup

Vattenaktiviteter - Ett par på en Sup - Paddelboard

Ja, ett lugnt alternativ är väl ändå bra för att balansera upp det hela lite mot de andra två lite mer våghalsiga. För visst ser detta alternativ att ta sig fram över vattnet helt ljuvligt ut. Det känns även tryggt att man kan vara två stycken också på en och samma bräda.

Att “Suppa” är även bra träning, du få både balans, styrka och core-träning. Samtidigt som du under tiden får en fantastisk naturupplevelse. Men man ska tydligen även här ta sig en liten kurs på land innan. För att få in den rätta tekniken i paddeltagen för att inte slita på kroppen.

Utmaningarna i denna aktivitet är sedan precis vad du själv gör de till. Det är en fantastiskt rolig träningsform. Dessutom finns det Sup-Yoga, man kan alltså träna yoga på sin bräda, det lät både lite spännande och kul.

Priset för en sådan här utrustning ligger på ungefär 2 500 kr till dryga 7000 kr. Allt beror egentligen på material och vad du vill få ut av din Sup. Då en del bara vill “skön-paddla” medan andra vill utmana sig och prova på tex. lite tuffare vattendrag som då också kräver en helt annan lämpad utrustning.

Paddleboard eller Sup som det också heter kan man göra på bla. stockholm-sup.se/

Hyra en kostar mellan 500 kr – 700 Även här beroende på om det gäller hel eller halvdag

Är du intresserad av att läsa om mer roliga saker och även om inredning, skönhet och mode på min blogg – Så gå gärna in här!

Och är du även nyfiken på att lära dig paddla kajak? Följ länken till fin läsning – Särskilt om du vill ha barnen med dig på kajak-turen.