Livsstil

5 Misstag när du borstar ditt hår

Hur du borstar ditt hår?

– Ja, ibland händer det att saker som verkar vara världens enklaste, kan bli de svåraste. Detsamma kan gälla när du borstar ditt hår. -Ja så är det verkligen. Men visst, det borde inte vara svårt, det är ju bara att ta upp borsten, borsta igenom håret, repetera, hur svårt kan det vara?

Men om du upprepar och gör detta fel dag efter dag, år efter år, kan de ge katastrofala problem med ditt hår. Men det finns numer en vetenskap bakom själva borstandet, och gör man fel leder det till hår som lätt går av och därmed ser frissigt ut, samt hår som lätt trasslar och blir glanslöst. Men med rätt borste, tips och kunskap kan du istället hålla ditt hår mjukt, starkt och glansigt för all framtid.

Läs gärna mer om hur du kan ta hand om frissigt hår med bara 3 enkla tips.

Undvik fel redskap när du borstar ditt hår

borstar ditt hår - rund hårborste

Många kvinnor bara tar en borste, rund eller metallborste och försöker arbeta igenom håret med den”. Men dessa borstar är bara gjorda för att torka ditt hår – och om du använder dem för att ta bort knutar kan de faktiskt bryta håret. Och de där borstarna med små knopparna i slutet av varje borststrå? “Undvik det, eftersom ditt hår sveper runt ”knopparna” och i stället slits mot dem. Ditt bästa alternativ är ett skonsammare alternativ, som ett galtborst eller en kam med förskjutna tänder, som tar bort trassel utan att slita på håret. Läs mer på fsek.se för att veta mer om ny teknik och hårprodukter

Tupera med en kam – Inte en borste!

När du borstar ditt hår Härligt Bardot-inspirerat hår kanske är ditt mål, men att uppnå det kan skada ditt hår allvarligt – speciellt om du inte använder rätt verktyg och tekniker. “Tupering kräver speciella verktyg”. Börja med att investera i en bra svinhårs-borste.” Rätt sätt att använda: Applicera först torrschampo på dina rötter. Sedan, börja med halva hårets längd, använd en speciell borste för att applicera fasta borstar på hårbotten. Gör detta tills det finns en hårkudde i slutet av din hårbotten, knacka på den med hårspray och du är redo.

Att välja fel kam

Kammen är designad för endast en sak: att reda ut håret. Men alla är inte lika. “En kam med breda tänder bryter håret och i stället för att reda ut det drar den i stället samman trasslet vilket förvärrar läget och gör ditt hår ännu svårare att hantera. En kam med fina tänder är mjukare på håret, medan en kam med vildsvins-hår också är väldigt bra för håret.

Att borsta ditt år ”åt fel håll”

Hur du borstar ditt hår betyder väldigt mycket. De flesta kvinnor gör misstaget att borsta torrt hår från rot till topp, vilket skapar mer trassel och i slutändan lägger till onödig skada. Faktum är att du bör börja några centimeter från topparna och borsta nedåt, för att sedan arbeta dig uppåt allt eftersom det nedre trasslet blir utrett. Om du i stället gör tvärt om som många gör, och borstar hela hårets längd i ett långt drag uppifrån och ner, kommer din borste att fastna i flera trasselknutar och ökar risken för att håret i stället går av.

Händer det kan du ta få lite tips här om: Hair Repair

Att borsta ditt år utan balsam

Om du borstar ur trasselknutarna så fort du kommer ur duschen är det bra. Men tänk på att håret är skörare och mer benäget att gå sönder när det är blött, vilket betyder att du behöver skydda det mer.

Testa att skölja ditt balsam delvis så att en del av det stannar i det blöta håret när du kammar det. Det hjälper att helt öppna håret för att göra det mjukt och smidigt. Ställ gärna balsam nära dig så att du lätt når det medan du är redo att borsta.

Väga även prova dig fram med Ekologisk hårvård!

borstar hår blankt

Med ovan tips får du hår som kommer att hålla sig starkt och glansigt länge! Vill du läsa mer om skönhet och livsstil – Kika in här!

Har du problem med ditt hår och känner att det redan är för skadat? – Och behöver en bättre start genom en riktig “Boost-kur” Ska du gå in och läsa mer här! https://eyracure.com/collections/harprodukter

Mer skön läsning om skönhet – Mode – Inredning på bloggen, kan du inspireras av här!