Livsstil

Fy vilken stank i stugan – Poppy räddade oss!

Snacka om att Poppy – luftfräscharen räddade våran semesterhelg på landet när vi kom tillbaka till sommarstugan för första gången på vårkanten i år. Den stanken vi möttes av då vi öppnade entrédörren går inte att beskriva. Det luktade som en stark blandning av gammal dö råtta och ruttet fuktigt trä… vi kunde varken förstå eller finna var denna påträngande stanken kom ifrån.

Trots att vi alla fyra i familjen letade så grundligt och noggrant. Inte förrän senare till kvällen när vi drog fram extrasängen under bäddsoffan förstod vi vad det var stanken kom ifrån.

Där under längst in bakom extrasängen låg något mörkt och konstigt, något som såg ut att kunna ha varit en skata en gång i tiden.

Den hade våran söta lilla Kissekatt uppenbarligen hunnit smyga in med, efter att vi gjort våran storstädning inför vinterpaus av stugan. Förvisso minns jag att vi fick ropa jättemånga gånger innan Kissekatt (ja hon heter så) visade sig och vi slutligen kunde åka hemåt.

Vi fick fort undan denna läskiga döda fågeln. Men när vi skurat golvet åtskilliga gånger så smög sig stanken åter upp i näshålorna, förbi ajax-doften liksom. Och vi sitter ju alltid där och ser på tv och läser eller spelar spel, det är verkligen vårt sällskapsrum i huset.

Jag går och hämtar en Poppys och ser om det kanske kan hjälpa till lite! – Säger min man då… En Poppys? Jag förstod först inte vad han pratade om…

Vad är en Poppy?

Ja fortsätter han, Poppy luftfräscharen du vet, som jag alltid har både bilen och i lastbilen så att det ska bli lite bättre lukt i bilarna. Jaha säger jag och vet att det i och för sig brukar dofta väldigt fräscht i hans lastbilar. Men vet inte alls att han brukar köpa särskilda dofter till det. Än mindre att de heter Poppy… Han kommer strax in igen med två olika dofter och ber mig välja…

Jösses så gott de båda Poppys.arna doftade! Den ena stod det Lavendel på och den andra Vanilj. Men båda två luktade verkligen lika gott fast på olika vis.

Tänk vilken smart grej att placera när man ska sälja eller köpa ny bil!

Hur många dofter finns det till Poppys?

-Jag vet inte riktigt med det är nog en ca. 10 st olika dofter skulle jag tro. jag har sett att vissa har någon slags LED-platta under sin Poppy också och att man även kan reglera denna ljusplattan i olika färger. Men Vanligtvis så sätter jag bara fast den med den dubbelhäftande tejpen som kommer med.

Var kan man få tag på Poppys då?

-De slår ju alla doftpinnar i världen jag springer och gör mig fattig på! Jag köper alltid på mig ett par stycken på xenonkungen.com när jag ändå köper lampor och lite andra grejer jag behöver till lastbilen.

Han skruvade lite på någon ställbar kork förstod jag det som och sakta men säkert spred det sig en mycket mer angenäm doft upp i våra näshålor, än vad vi hade lyckats få fram genom vårt ihärdiga skurande. Jisses sicken fröjd efter allt slit vi haft med detta.

Ljuvliga dofter – Alla vill ha en Poppy!

Väl hemma igen efter vårens första sommarstugevistelse och med såå ljuvlig spa-doft i sommarstugan. Har min man självklart fått köpa hem dessa Poppy’s till mig/oss såklart;-) att ha även här hemma.

Och Poppy med Lavendel-doft, har jag allid med till min mamma, det minner henne om sin barndom säger hon. Hon behöver lite assistans av hemhjälp och inte klarar av att städa lika ofta som förr och tycker därför det är viktigt att det iallafall doftar gott omkring henne! 🙂 – Läs om assistanshjälp i hemmet här! assistansblogg.se/fa-stadhjalp/

En av dofterna luktar som sagt som om man vore på ett spa, den känslan är ju inte helt fel, så den har vi i badrummet. Och just den den doften har jag fått göra extrabeställningar på. För även mina tjejkompisar har blivit galet förtjusta i dessa små söta doftflaskor. Så kul! 🙂

Är du som jag intresserad av att göra det mysigt och stämningsfull hemma – Läs gärna mer här! https://ljusochlykta.se/

Läs gärna andra inlägg här också! Bland annat om varför ordet “städning” ofta förknippas med “tråkigt” när det faktiskt kan vara riktigt mysigt…