Uncategorized

7 bästa städtips du måste kika!

Den ultimata städguiden

Rekommenderad attackplan? Uppifrån och ner, från vänster till höger. Jag börjar alltid i badrummet på övervåningen. Det är ett bra ställe att lämna förnödenheter.

För varje uppgift, börja på den högsta punkten i rummet (om du dammar kan det innebära höga hyllor) och flytta från vänster till höger över rummet. På så sätt missar du ingenting, och du kommer inte att av misstag slå damm på redan rengjorda nedre hyllor. Läs mer om liknande blogginlägg här.

städtips-damm

Steg 1: Damma av ditt hus

Damma av varje rum, inklusive ovansidan av alla möbler, undersidan av hyllor och alla ledstänger, samt tavelramar, TV-skärmar och krimskrams. När det är möjligt att torka damm gör jag det – att bli våt gör det svårare. För att bli av med fingeravtryck, fukta en mikrofiberduk med varmt vatten.

“Människor dammar inte upp på toppen av möbler, och det är där allt damm samlas och sedan faller ner.”

städtips-möbler

Steg 2: Rengör möbeltyg

Gå igenom huset och ta av och gör om sängar; pryda eventuella kuddar eller möbelfiltar. Borsta möbelytor med en vakuumförlängning efter behov. Läs mer om att städa miljövänligt.

Steg 3: Rengör speglar och glas

Torka av speglar och fönster i hela huset.

”Att använda en våt och en torr mikrofiberduk lämnar inga ränder”

städtips-fönster

Steg 4: Rengör ytor

Torka av alla ytor och bänkar i hela huset, desinficera vid behov.

”Se till att torka av alla ställen som fingrarna rör vid, som dörrhandtag, ljusknappar, TV-fjärrkontroller och telefoner. Det är de platser som folk glömmer, och de innehåller verkligen bakterier”

Steg 5: Rengör köket och badrummet

Gå igenom och spraya rengöringsmedel på badkar, handfat och toaletter. Återgå och skrubba. Läs även ” vad tycker ni om städhjälp? – Jag provar nu! “Torka sedan av insidan av mikrovågsugnen och skåp och apparatdörrar i köket.

städtips-kök

Steg 6: Rengör golv

Sopa, moppa eller skrubba sedan badrums- och köksgolvet och alla andra golv som behöver det.

“Jag gör alltid badrumsgolv på händer och knän med en mikrofiberduk och rengöringsmedel. Det är så jag vet att jag har alla hörn, även bakom toaletter, och att de är 100% desinficerade.”

städtips-dammsugare

Steg 7: Dammsug huset

Dammsug dig ut i sovrummen, ner för trappan, genom vardagsrummet och ut ur huset.

”Det är inte avgörande att dammsuga varenda tum. Fortsätt bara att röra på dig. Du kommer att få de platser du missat nästa vecka”

Kontakta Sverigeco.se som gör allt detta åt dig!