Livsstil

Hårprodukter | Schampo som reparerar skadat hår

Introduktion

Ditt hår är viktigt för ditt utseende för att du ska kunna känna dig vacker, därför är det av stor vikt att du tar hand om ditt hår, genom att använda rätt hårprodukter. Med rätt schampo kan du till och med reparera skadat hår. Att använda rätt schampo är alltså av största vikt. I denna artikel kommer du att lära dig om hur rätt schampo kan hjälpa ditt hår att se mycket bättre ut. Eftersom du oftast inte täcker ditt hår finns det en större risk att ditt hår utsätts för smuts, kemikalier och andra saker som kan skada ditt hår. 

Hur tar du hand om ditt hår

Att ta hand om håret är som sagt helt väsentligt och det finns olika produkter för olika sorters hår. Det kan kännas omöjligt att veta vilka produkter just du behöver för ditt hår. Vilka produkter du behöver beror på vilken sorts hår du har. Du får helt enkelt testa dig fram. För att ta hand om ditt hår bör du klippa det ofta, då det motverkar hårförlust. En annan sak du bör göra är att borsta håret rätt, och det räcker inte att bara borsta det, utan du behöver göra det på ett korrekt sätt. Att borsta håret på rätt sätt betyder att göra det två gånger om dagen och att vara skonsam. Vad du äter är också viktigt för att du ska ha bra hår. Om du duschar med hett vatten gör det att hårfollikerna överstimuleras och tar bort de naturliga oljorna i ditt hår. Om du däremot duschar med iskallt vatten kan det förtränga blodkärlen, vilket gör det svårt att ge tillräckligt med blod och syre till hårfollikerna. Det är därför bäst att duscha med ljummet eller lite varmt vatten. När du har tvättat ditt hår är det viktigt att inte torka det med en handduk, då det kan skada håret, låt det istället lufttorka. Det bästa schampot är det som kan reparera ditt hår. Om ditt hår redan är skadat kan det vara svårt att få tillbaka lystern i det, det är därför viktigt att du hittar ett schampo som kan reparera håret. Med Eyracures andra generations hårvård kan du reparera håret på endast en behandling. Behandlingen går på ca 10 minuter till en kvart och till skillnad från första generationens hårvård behöver du bara behandla en gång per 6-8 veckor. 

Starter Kit med egen borste för maximerad resultat

Kolla mer om Eyracure på deras hemsida:

https://eyracure.com

Varför du behöver ta hand om ditt hår med rätt hårvård

Ditt hår är som sagt viktigt för ditt utseende. Det ger ett bra avtryck om du har bra hår, dessutom är det av högsta vikt att du tar hand om ditt hår. Att ta hand om ditt hår hjälper dig att ha hälsosamt hår, vilket kan motverka hårförlust. Att ta hand om sitt hår handlar inte bara om att använda schampo och andra produkter, det handlar även om att klippa det ofta. Att klippa håret gör att det ser bättre ut då kluvna toppar får det att se risigt ut. Om du tar hand ditt hår hjälper det även att få en bättre hårbotten. Hos män kan håret börja tunna ut på grund av att de inte tar hand om det på rätt sätt. Ofta reflekterar ditt hår din hälsa i största allmänhet, om du inte är hälsosam så kommer det synas på håret.

Vill du bli lite bättre på att ta hand om dig själv – Här är tips för att få mer egentid.

För att sammanfatta det hela kan man säga att hårvård är viktigt, både för utseendet och hälsan av ditt hår och din hårbotten. Genom att använda rätt schampo och genom att tvätta ditt hår på rätt sätt kan du få tillbaka lystern och reparera ditt hår. 

Missa inte introduktionstexten om mig här

För mer om skönhet här

Se också denna blogg tribalveda för fler hårvårdtips.

Utforska den här mångsidiga bloggen emciboutique för att lära dig mer om ämnet.